Valentijn vieren bij je thuis? Zo maak je het heerlijk romantisch! Terug naar overzicht

Ben je wel voor Valentijn te vinden en mag de sfeer ook in huis leven? Met rode kaarsjes, een hart in groot formaat of rozenblaadjes maak je het even heerlijk romantisch. Hoe kan je deze dag eens anders beleven, al dan niet kitscherig romantisch?

Vandaag is niet rood, maar groen
Bloemen brengen een fris gevoel en kleur in huis. Een kleurrijk boeketje op tafel is al een mooie start. Als je van planten houdt, kan je gerust even de tijd spenderen en enkele kamerplanten in huis halen. Die kunnen in de leefruimte, badkamer en zelfs de slaapkamer hun plekje krijgen.

Zeg nu zelf, van de natuur in huis, daar word je toch meer ‘zen’ door?

Date activiteiten binnenshuis
Geen fan van de drukke restaurantjes? Dan blijf je best even thuis op Valentijn. Haal het meeste uit iets waar je beiden heel trots op bent, je woning. Schuif je meubels aan de kant en organiseer een romantische picknick bij kaarslicht. Ook je keuken kan je omtoveren in een cocktailbar waar jullie samen nieuwe receptjes uittesten. Wie maakt de lekkerste cocktails? Tover je badkamer om in een ware wellness met leuke gezichtsmaskers en een romantisch bad met rozenblaadjes en kaarslicht. Leef je uit, soms zijn het de kleine dingen die deze dag zo speciaal maken.

Even knutselen
Een hartjeskussen, boodschappen met liefde en ‘love’ die je overal met letters kan achterlaten.
Love makes a house a home…

Ben je creatief, dan kan je wel romantische creatieve dingen bedenken.
Tientallen zelfgemaakte hartjes aan het raam, of aan een touwtje dat naar beneden bengelt. Een levendige fotolijn aan de muur, een levensgrote foto of verzameling van foto’s in een liefdevol kader op. Valentijn is het moment om foto’s van je smartphone in te ruilen voor iets blijvend in je interieur.

Laat kinderen mee vieren
Mogelijk erg fijn voor de jongste des huizes: laat hen Valentijn meevieren. Dat kan eenvoudig met enkele opgeblazen ballonnen. Of heb je nog een blanco muur waar de kinderen eens creatief mee aan de slag mogen? Wedden dat ze maar al te graag een mooi, groot hart willen verven? Je kan dit natuurlijk ook op een minder drastisch aanpakken met wat krijtverf en krijtjes. Of wat dacht je van samen wat hartvormige koekjes te bakken?

De vurige warmte van kaarsjes
Akkoord, het is nog niet echt winter-winter geweest en dus niet echt het seizoen om kaarsjes à volonté aan te steken. Nu kan je er met Valentijn eens wat anders decoratiever mee uit de hoek komen. Plaats een kaars in een gedecoreerde schotel of maak een sfeervol tafeltje met kaarsjes aan. Of ga voor de klassieker: zet enkele/meerdere theelichtjes rondom je bad.

Romantisch (en meer) in de slaapkamer
Ook de slaapkamer kan een romantische make-over krijgen. Versier de witte lakens door er een confetti van hartjes of rozenblaadjes overheen te laten dwarrelen. Of gebruik een handdoek of ander accessoire om met twee zwaantjes een hart te creëren.

Maak het gezellig en sfeervol & geniet van een liefdevolle dag!

Bron: Zimmo